Het geheime wapen van teams? (Adam Grant, video)

Het geheime wapen van teams? (Adam Grant, video)

De komende tijd delen we niet alleen de beste inzichten uit ons nieuwe boek ‘Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken‘ maar afentoe ook leuke filmpjes of memes over samenwerken. Zoals dit korte filmpje ‘Het geheime wapen van teams?’ waarin Adam Grant uitlegt hoe belangrijk de samenstelling van een team is.

(Onder het filmpje vind je meer info over teams en het werk van Adam Grant).

Meer lezen over teams?

Blader door het nieuwe online inkijkexemplaar van het nieuwe boek ‘Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken‘, van Patrick Davidson en Hans van der Loo (Vakmedianet, september 2022).

 

Over Adam Grant

Grant, psycholoog en tophoogleraar aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania is bekend als auteur van de bestsellers Het kan ook anders (Originals), Geven en nemen en het meest recent ‘Weten wat je niet weet‘.

"<yoastmark"<yoastmark"<yoastmark

 

Nog meer over teams?

Teaming = samenspel

Het geheime wapen van teams? Teaming = samenspel

Lees dan de interviews die we afnamen voor ons boek. We spraken met vernieuwende denkers en doeners uit wetenschap, bedrijfsleven, zorg, leger, onderwijs en topsport. Hieronder enkele namen en meteen de link naar de interviews. Veel leesplezier!

Amy Edmondson (Harvard, Thinkers50), bedenker van psychologische veiligheid en teaming. Edmondson tekent ook voor het voorwoord.

Jeff Sutherland (bedenker van Scrum), over de impact van teams.

Matthew Syed, auteur van het Managementboek van het Jaar 2020 in Engeland, hoe diversiteit collectieve intelligentie vergroot.

Erin Meyer, professor aan INSEAD, waarom Netflix zo succesvol is.

Guido Stompff, lector Design Thinking, legt uit hoe design thinking ons verder kan helpen in onzekere tijden.

Francesca Gino (Harvard) onderzoekt menselijk gedrag.

Herminia Ibarra, London Business School, legt uit dat de rol van een coach en leider nu vooral is om energie te ontketenen.

Marijke Lingsma, de grand old lady van coaching, legt uit waarom teamcoaching zo uitdagend is.

Rob Cross (Harvard Business Review) over onze verslaving om samen te werken. 

 

Recommended Posts