Aan de slag met teaming, hoe doe je dat?
Aan de slag met teaming, hoe doe je dat?
We helpen je om versneld zelf aan de slag te gaan met teaming. We bieden op dit moment twee populaire programma’s aan. Het eerste programma is een goede basis om zelf aan de slag te gaan met teaming. Het tweede programma is een verdieping op die vliegende start.
Neem vrijblijvend contact met ons (klik hier) op voor de programma’s (zowel eendaags als meerdaags) die we verzorgen. Hieronder vind je meer informatie.
Masterclass I Aan de slag met Teaming (basis)
Dit is een eendaags programma (kan ook in twee dagdelen) waarbij je in enkele korte praktische modules leert hoe je samenwerking (teaming) het beste opzet en uitvoert.
Naast enkele speednotes (korte en activerende uitleg van de theorie) ga je meteen zelf aan de slag (action based learning). Je leert over technieken waarmee je mensen leert om anders te kijken (framing, visie) en waarmee je teamleden activeert (doelen stellen, routines, intervisie, etc.). Ook leer je hoe je een klimaat ontwikkelt waarin zelfmotivatie en psychologische veiligheid vanzelfsprekend zijn.
Elk teamlid maakt zijn persoonlijke gebruiksaanwijzing waarin staat wat hij/zij nodig heeft om te floreren binnen dit team. En wat hij/zij komt brengen in het team.
Vervolgens geven de teamleven samen vorm aan het teamcanvas. Ervaring leert dat iedereen het mooie vindt om het eigen team – en daarmee het werk – te mogen vormgeven.
Hoe zet je de eerste stap met je team? Luister naar dit interview bij BNR Nieuwsradio met Patrick Davidson
Masterclass II Teaming maakt het verschil (verdieping)
Deze verdieping bieden we zowel aan in een programma van 1 dag als een uitvoeriger variant in 2 dagen. We doen met elke deelnemer vooraf een intakegesprek en plannen na afloop een reflectiemoment in. Je leert dankzij deze verdieping met name:
- wat teaming betekent voor onder meer leiderschap, cultuur, visie, samenspel. En wat nodig is om teaming succesvol toe te passen. En wat nodig is om teaming succesvol toe te passen. Denk aan voorbeeldgedrag en visie (toekomstbeeld). Teaming wordt gekenmerkt door dynamiek en wendbaarheid. Teaming vergt dat je een helder beeld hebt wat je wil bereiken maar ook continu scant welke belangrijke uitdagingen mogelijk op je pad komen. En hoe je deze uitdagingen aangaat. Een sleutelvaardigheid is het snel verzamelen van de juiste mensen die samen aan de slag gaan met de uitdagingen. Niet omdat ze het moeten maar omdat ze het willen.
- met welke werkvormen je teaming efficient en effectief toepast.
- hoe je teaming kunt opschalen (zodat je als een team of teams kunt werken).
Heb jij ook een vraag over teaming?
Stel hem ons (via een mail) en we voegen hem toe aan deze teaming FAQ.
Meer lezen over teaming?
In ons volgende boek (Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken, voorjaar 2022) beschrijven we hoe je via teaming grenzen kunt verleggen.
Concepten als teaming, reteaming en team of teams helpen mensen om de kracht van samenwerking volledig te benutten.
In het boek bespreken we inspirerende teaming-cases, zoals Red Bull Racing, de ontwikkeling van corona-vaccins (BioNTech/Pfizer), het Amerikaans Leger (Team of Teams) en nog veel meer.
Je leert welke technieken en werkvormen in de praktijk het beste werken om teaming met succes zelf toe te passen.
Voordat het boek uit is delen we regelmatig inzichten uit de interviews en praktijkervaringen via deze blog.