Over Patrick Davidson, oprichter van betterday

Over Patrick Davidson, oprichter van betterday

Patrick Davidson (1971, Amsterdam) groeide op in Hilversum. Tijdens zijn Studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit ontdekte Patrick dat hij graag meewerkt aan teams die grenzen willen verleggen. Patrick zorgt daarbij voor verbinding – tussen mensen en tussen disciplines. Dat doet hij vanuit de overtuiging dat doen de beste manier van doordenken is. Tijdens zijn studie liep hij stage bij KPN, Fokker en deed hij voor de Vrije Universiteit en het Van Gogh Museum onderzoek naar gedrag van bezoekers. Dat beviel zo goed dat hij ‘eeuwige stagiair‘ als beroep koos. Beter bekend onder de noemers consultant, interim manager en managementcoach.

Op eigen benen

Voor informatie over lezingen door Patrick, zie de website www.patrickdavidson.nl

Patrick werkte ruim 20 jaar als consultant, voor toonaangevende bureau’s, door heel Europa voordat hij in 2015 zijn baan opzegde en de krachten bundelde met Hans van der Loo. Het duo startte twee eigen bedrijven (adviesbureau betterday en trainingsbureau EnergyFinder). Hun recente werk is vertaald in 8 talen en in meer dan 20 landen verschenen. Patricks focus ligt sinds najaar 2020 op betterday. Bij EnergyFinder is hij betrokken als brand partner.

Over het meest recente boek Werkvuur schreef NRC Handelsblad: “Een boek dat context geeft én je laat ontdekken wat jou bevlogen maakt”. Een maand nadat de corona-crisis was uitgebroken deed Patrick onderzoek naar de eerste gevolgen van de crisis op de werkbeleving van werkend Nederland.

Zomer 2020 werd hij gevraagd om deel te nemen in de jury van het Managementboek van het Jaar 2021.

 

Naast betterday….

Tintin Renka won met wereldkampioen Rick Ebbinge de Grand Prix Moët et Chandon op Wolvega.

Patrick is getrouwd met Sheila Wigman en vader van Sebas. Naast lezen en voetbal (van Sebas) is Patrick al sinds zijn jeugd gefascineerd door snelle paarden. Naast zijn werk vanuit betterday, als aanjager van vernieuwing binnen organisaties, is Patrick sinds 2010 nauw betrokken geweest bij de succesvolle turnaround van de drafsport in Nederland.

Binnen het team van de drafbaan Victoria Park Wolvega was Patrick jarenlang verantwoordelijk voor internationale samenwerking en innovatie. Momenteel is hij als klankbord van het management betrokken bij de innovatieve drafbaan. In een reportage van Nieuwsuur (klik hier voor de Nieuwsuur-reportage) legt Patrick uit hoe de ommekeer tot stand kwam.

Samen met zijn partners (Jeroen Engwerda, Henk Grift, Rick Wester, Casper Veldink, Catrinus Haisma, John Maurix en Draviet Stables) runt hij een eigen stal. De paarden opereren van Zweden tot Frankrijk maar bij voorkeur in eigen land. De rijders van de paarden zijn goed te herkennen aan een wit-rood-witte outfit die voetballiefhebbers bekend voorkomt…. De bekendste paarden zijn Indigo (uit eigen fokkerij), Zion Font, Droit au Coeur en Confidential Bond.

2017: meervoudig kampioen bij de trainers en rijders Hennie Grift overhandigt een ereprijs aan Patrick en Sebas. De stal won het Winterkampioenschap bij de eigenaren.

1980 Aan de hand van vader Marcel en vriendje Wilfred loopt Patrick de ereronde na een zege van het paard Noordse Stern.

Zelf aan de slag met vernieuwing?

Zo begeleiden wij onze opdrachtgevers bij vernieuwing (zie hieronder een korte video-impressie door Donover Bot van Stedin) of lees een kort blogje. Neem gerust contact op met Patrick Davidson om te zien hoe we jouw mensen, teams en organisatie kunnen helpen om te werken vanuit visie.

 

Recommended Posts