Dragons’ Den: zo betrek je medewerkers bij innovatie

Deze zomer organiseerden we voor Stedin een Dragons’ Den. Met deze energieke en effectieve werkvorm wilde de directie haar medewerkers actief betrekken bij innovatie. Die opzet slaagde want het leidde meteen al tot heel veel bruikbare nieuwe ideeën. Ideeën waarmee Stedin in 2021 nog beter kan presteren, zo klonk het vol overtuiging. Dat was ook de vraag die deze zomer was uitgezet onder de ruim 500 medewerkers van Stedin Hoogspanning (zie video).

Medewerkers als drijvende kracht achter échte innovatie

De oproep miste zijn uitwerking niet en zodoende zagen we dinsdag vakmensen uit diverse disciplines in actie (monteurs, planners, engineers, opleiders). Voor de zeer geslaagde eerste editie van de Dragons’ Den (in een corona-proof setting) werden tien medewerkers uitgenodigd om hun idee te pitchen aan de dragons. Er stonden bovendien zowel ervaren medewerkers op het podium als jonge medewerkers vol werkvuur.

De directie van Stedin zal de komende weken meerdere ideeën uit de Dragon’s Den extra aandacht geven. Dit betekent onder meer opname in het jaarplan 2021. En de medewerkers? Zijn zijn daags erna natuurlijk meteen aan de slag gegaan met hun krachtige ideeën. Donover Bot, binnen Stedin werkzaam als planner en werkvoorbereider maar privé actief als filmmaker, maakte een korte video-impressie (zie hier) van het zeer geslaagde event in de Arminiuskerk in Rotterdam. Zie dit korte filmpje om te zien wat hem drijft.

Zelf ook aan de slag met innovatie?

Nieuwsgierig hoe je dit concept ook in jouw organisatie kunt toepassen? Neem gerust even contact op met Patrick Davidson. Hij vertelt je over voorbereiding, uitvoering en vervolgstappen van de Dragons’ Den. Het is een effectieve manier om je jaarplan voor komend jaar of je meerjarenvisie tot leven te brengen. Uiteraard zijn er ook andere manieren waarop je met een diverse groep tot vernieuwing kunt komen. Daarover lees je elders op deze site meer.

Video-impressie

Foto-impressie

Hieronder tevens een korte foto-impressie van de Dragons’ Den (met dank aan Valerie van der Wal).

Dragons' Den, een energieke en effectieve werkvorm om medewerkers te betrekken bij innovatie

Dragons’ Den, een energieke en effectieve werkvorm om medewerkers te betrekken bij innovatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dennis Willemsen (Stedin Hoogspanning) opende de Dragons' Den met een korte en inspirerende speech

Dennis Willemsen (Stedin Hoogspanning) opende de Dragons’ Den met een korte en inspirerende speech. “Vandaag is het startschot voor een cultuur waarin iedereen met een goed idee weet dat we zullen luisteren.”

 

 

Twee deelnemers die hun idee pitchten met de oogst: de chocoladerepen als symbool voor steun vanuit de directie

Twee deelnemers die hun idee pitchten met de oogst: de chocoladerepen als symbool voor steun vanuit de directie

 

Recommended Posts