Boeken over Netflix

Alweer een boek over Netflix? Je kunt Patrick Davidson niet blijer maken. Eerder besprak hij voor Managementboek.nl al ‘Dat gaat nooit werken’ van mede-oprichter Marc Randolph en ‘Krachtig’ van Netflix’ HR-leider Patty McCord.

Wat voegt dit derde boek dan toe? “Je krijgt volledig inzicht in de cultuur, zoals Reed Hastings die heeft ontwikkeld én hoe Insead-professor Erin Meyer daar als outsider tegenaan kijkt. Een van de betere boeken van 2020.”, aldus Patrick Davidson.

Hieronder vind je boekbesprekingen van of interviews met de auteurs van de drie boeken waarin het succes van Netflix wordt ontleed.

Netflix No Rules Rules

2020: Netflix No Rules Rules

Netflix Dat gaat nooit lukken

2019: Dat gaat nooit lukken

Netflix Krachtig

2018: Krachtig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Rules Rules (2020)

Het derde boek dat ik las over Netflix. Dankzij de medewerking van buitenstaander Erin Meyer (Insead) is dit het beste uitgewerkt. Reed Hastings geeft een openhartig kijkje in de keuken bij Netflix. Erin Meyer neemt geen blad voor de mond. Voor je het weet ben je 318 pagina’s verder….

Meer over dit boek? Lees hier ons interview Met Erin Meyer.

Dat gaat nooit lukken (2019)

Een heel ander boek. Marc Randolph, de andere mede-oprichter, is een tegenpool van de strategisch denker Reed Hastings. Randolph beschrijft op een manier die bij hem past hoe hij de eerste jaren zelf heeft beleefd.

Meer over dit boek? De boekbespreking van Patrick Davidson, vind je hier.

Krachtig (2018)

Het eerste boek dat ik las over Netflix. Geschreven door Patty McCord, jarenlang verantwoordelijk voor HR binnen Netflix. Kort en bondig beschrijft McCord de essentie van een bedrijfscultuur waarin mensen autonomie ervaren. En hun verantwoordelijkheid pakken.

Meer over dit boek? Het boek Krachtig (Powerful) haalde in 2018 ons jaarlijkse lijstje van 5 goede boeken voor de zomer. De hele lijst vind je op de site van Management Boek Magazine

 

 

Recommended Posts