Interview met Professor Mark Jenkins

Interview met Professor Mark Jenkins

Voor ons boek Teaming interviewden we meerdere insiders uit de Formule 1, waaronder Professor Mark Jenkins.

Daarover lees je binnenkort meer op deze site en in blogs/magazines, zoals Volgas.

Over Mark Jenkins

Mark Jenkins (F1 Professor) over het succes van Red Bull Racing

Mark Jenkins (F1 Professor) over het succes van Red Bull Racing

Over Red Bull Racing

Teaming - de nieuwe realiteit van samenwerken - Patrick Davidson & Hans van der Loo

Boek over teaming: Teaming – de nieuwe realiteit van samenwerken.

Het merk Red Bull associëren we met stunten. Letterlijke stunts, zoals Felix Baumgartner die als eerste mens de geluidsbarrière wilde doorbreken en uit een vliegtuig sprong. Maar ook het verleggen van grenzen. Zoals met het Formule 1-team van Red Bull Racing.

Opgericht eind 2004, en gevestigd in Milton Keynes net boven de Britse hoofdstad London, heeft Red Bull Racing in korte tijd haar naam gevestigd binnen de elite van de autosport. De Engelse teambaas Christian Horner liet het team, dat haar oorsprong vond in de eerdere teams Stewart GP en Jaguar, de eerste twee seizoenen uitkomen onder een Britse licentie, voordat het in 2007 een Oostenrijks team werd.

David Coulthard en Mark Webber waren bekende coureurs uit de beginperiode waarin ook landgenoot Robert Doornbos wedstrijden reed en testwerk verzorgde.

Sebastian Vettel werd in 2010 de eerste wereldkampioen Formule 1 met een Red Bull Racing.

Het team debuteerde in de Australische Grand Prix van 2005 en boekte een jaar later in Monaco haar eerste podiumplek om in 2009 een eerste zege te behalen in China. Een jaar later volgden de eerste titels, zowel bij de rijders (Sebastian Vettel) als bij de constructeurs.

Na zijn vierde titel volgde een periode waarin Red Bull Racing moest toezien dat Mercedes op soortgelijke wijze als Red Bull in de periode 2010-2013 zou domineren met vier wereldtitels op rij. Met de doorbraak van Max Verstappen is het Oostenrijkse team terug in de top. De strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes is opnieuw opgelaaid.

2022 wordt een heel spannend jaar omdat de reglementen opnieuw zullen wijzigen. Red Bull Racing zal hier net als in 2009 van willen profiteren. En zeker willen voorkomen dat het zoals in 2014 afglijdt door onvoldoende in te spelen op nieuwe reglementen.

 

Nog meer interviews over teaming in de Formule 1 en bij Red Bull Racing

Longread over de wereldtitel van Max Verstappen en Red Bull Racing Teaming (samenspel) als geheime kracht in de Formule 1

Longread over de wereldtitel van Max Verstappen en Red Bull Racing: Teaming (samenspel) als geheime kracht in de Formule 1. (c) Red Bull Racing

Allard Kalff over de wereldtitel van Max Verstappen dankzij het samenspel van Red Bull Racing (teaming)

Allard Kalff over de wereldtitel van Max Verstappen dankzij het samenspel van Red Bull Racing (teaming) (c) Red Bull Racing

Red Bull Racing is Agility to the Max - Mark Gallagher - Business of Winning

Mark Gallagher, ex-Red Bull Racing, schreef zelf het boek The Business of Winning.

Recommended Posts