Over de Netflix-cultuur: Krachtig van Patty McCord (leestip van de dag)

Over de Netflix-cultuur: Krachtig van Patty McCord

Ook zo verzot geraakt op Netflix de afgelopen jaren? In dit boek legt Patty McCord uit wat de impact is van een krachtige cultuur. En hoe het de echte motor is achter de geweldige opkomst van Netflix. McCord, veertien jaar lang verantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen Netflix, beschrijft hoe Netflix haar mensen weliswaar volop ruimte geeft (“Treat people like adults”) maar dat een team toch echt niet hetzelfde is als een familie.

Binnen Netflix wordt continu gekeken wat er beter kan, niet uit luxe maar uit het besef dat continu verbeteren nodig is om grenzen te blijven verleggen. Met deze spirit slaagde een DVD-verhuurbedrijf erin om uit te groeien tot het Netflix-platform dat onze aandacht kaapt in de avonduren, ten koste van televisiezenders, filmproducenten en bioscopen.

Volgens McCord is een van de grootste motivatoren voor Netflix-medewerkers het gevoel dat je echt iets kunt bijdragen aan succes.

“We want people to feel excited to come to work, not despite the challenges but because of them”.

Na het lezen begrijp je waardoor medewerkers net zoveel van Netflix houden als haar kijkers doen.

Het boek is logisch opgezet, goed geschreven en per hoofdstuk voorzien van een goede samenvatting en enkele prikkelende vragen voor de lezer (en zijn MT).

 

Goede boeken over cultuur

Een alternatieve leestip over cultuur is De Bedrijfscultuur-code van Daniel Coyle dat ik eveneens in een keer uit las.

Krachtig (Powerful) haalde deze zomer ons jaarlijkse lijstje van 5 goede boeken voor de zomer. De hele lijst vind je hieronder. De toelichting vind je op de site van Management Boek Magazine.

Update (03.01.20): eind 2019 verscheen nog een boek over de Netflix-cultuur. Mede-oprichter en eerste CEO van Netflix Marc Randolph schreef het boek Dat gaat nooit lukken. Eveneens een aanrader.

 

Zomerlezen 2018: 5 goede boeken om te lezen

Recommended Posts