Zomerlezen: REBEL TALENT van Francesca Gino

Van het ene boek belandt je in het andere, zo gaat dat vaak. In Dan Pink’s boek ‘When’ haalde hij een onderzoek aan van de Amerikaans-Italiaanse Harvard professor Francesca Gino. Van haar hand verscheen onlangs Rebel Talent, een lekker leesbaar boek waarin gedragswetenschapper Gino laat zien hoe we onszelf vaak beperken door te veel vanuit kaders te denken en te handelen. Onder meer doordat we sociale druk voelen kiezen we vaak voor de zogenaamd ‘veilige’ optie. In een tijd waarin gemiddelden niet meer relevant zijn, is dat niet de beste optie, zo wordt de lezer duidelijk.

“We beperken onszelf vaak door teveel vanuit kaders te denken”

Het boek is een pleidooi om je niet steeds te conformeren en sluit helemaal aan op de Netflix-voorbeelden uit het boek van McCord. Wederom een goede combi van onderzoek en praktijk. Het boek eindigt sterk. Gino beschrijft in het laatste deel 8 leiderschapsprincipes en 4 ‘rebel types’ (traveler, pirate, guard en climber). Als uitsmijter lees je een inspirerend verhaal over de Italiaanse chef-kok Massimo Bottura. Kortom, een lekker boek om te lezen.

Rebel Talent haalde deze zomer ons jaarlijkse lijstje van 5 goede boeken voor de zomer. De hele lijst vind je hier op de site van Management Boek Magazine.

 

Zomerlezen 2018: 5 goede boeken om te lezen

Recommended Posts