De paarden draven weer over de piste in Wolvega

Vrijwilligers klaren onmogelijke klus

De uitdaging

Na jaren van achteruitgang was het begin 2010 over met de paardenkoersen in Friesland. Het publiek bleef weg. Het businessmodel, gebaseerd op inkomsten uit weddenschappen, was verouderd en op alle fronten was er sprake van krimp.

Totdat een groep liefhebbers in actie kwam. Drafsport als topsport, dat was hun missie. In 90 dagen bedachten ze gezamenlijk niet alleen de blauwdruk voor een renbaan nieuwe stijl, gebaseerd op internationale samenwerking, ze voerden het ook uit.

Het resultaat

Inmiddels behoort de baan tot de top van Europa (organiseren van onderdelen van de UET Masters Series) en zijn bijna alle koersen live op televisie in Frankrijk, waar grif gewed wordt op de Nederlandse koersen.

Daarmee is Victoria Park Wolvega een van de eerste echte Europese drafbanen (bekijk een korte reportage van Nieuwsuur). Gerund door een minimaal aantal vaste krachten en een leger van 60 vrijwilligers met 1 gezamenlijk doel: het weer tot leven brengen van de drafsport. Door te versterken waar ze al goed in waren en door nieuwe ontwikkelingen van buiten te halen, lukte het om van Europa een thuismarkt te maken.

BEKIJK MEER CASES