Recensies van het boek Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken

Recensies van het boek Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken

De komende tijd verzamelen we hier de recensies die ons bereiken. Heb je ook een recensie, mail hem ons! We zijn altijd benieuwd naar je bevindingen met lezen en toepassen.

Expertrecensies

Henk Jan Kamsteeg, auteur, trainer, spreker en consultant, is een veellezer. Zijn recensie van 3 oktober 2022 (van de papieren editie) vind je hier.

“Net zoals goede series op Netflix je ‘dwingen‘ om te bingewatchen, kun je een goed boek ook niet zomaar wegleggen. En dus maak je tijd. Al is het middennacht. Het boek ‘Teaming’ dwong mij tot bingereading.” 

Henk Jan Kamsteeg recenseerde het boek Teaming

Henk Jan Kamsteeg recenseerde het boek Teaming

Jaap van Ede, hoofdredacteur van Procesverbeteren.nl was de eerste expert die het boek recenseerde. Zijn recensie van 19 september (van het digitale boek) kun je hier lezen.

“Teaming is niet voor niets een werkwoord!”

Recensies van het boek Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken - Jaap van Ede - procesverbeteren.nl

De eerste recensie van het boek Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken is van  Jaap van Ede (hoofdredacteur procesverbeteren.nl)

 

Zelf even bladeren door het online inkijkexemplaar?

Voor een online-inkijkexemplaar met daarin het voorwoord van Amy Edmondson click je op deze link of je kijkt hieronder.

Over het boek Teaming

Het nieuwe boek over Teaming (van Davidson & Van der Loo) met voorwoord van Amy Edmondson en nawoord van Rob Cross

Het nieuwe boek over Teaming (van Davidson & Van der Loo) met voorwoord van Amy Edmondson en nawoord van Rob Cross

In hun boek ‘ Teaming – de nieuwe realiteit van samenwerking’ beschrijven Hans van der Loo en Patrick Davidson de nieuwe realiteit van samenwerking.

Waaruit die bestaat? Allereerst uit het feit dat minstens 85% van onze beroepsbevolking in een team werkt. Een paar decennia geleden was dat nog 30%. Steeds vaker werken we ook in meerdere teams tegelijkertijd. Een hooggeschoolde professional is op hetzelfde moment lid van 8 teams.

Teams zijn daarnaast ook steeds meer vloeibaar: ze veranderen alsmaar van vorm en samenstelling. Het zijn pop-up teams, die uit het niets komen en die zomaar weer verdwijnen.

Voorbeelden hiervan: crisisteams in allerlei soorten en maten, agile teams, teams op de spoedeisende hulp, leerlingenteams die betrokken zijn bij radicale onderwijsvernieuwingen, maar ook als legerteams, sportteams of, teams van laboratoriumonderzoekers die onder hoge druk en in wisselende samenwerkingsverbanden op zoek zijn naar levensreddende medicijnen. Volgens de schrijvers werkt momenteel ongeveer 35 – 40% in een vloeibaar pop-up team.

Samenwerken is net zo noodzakelijk als lastig -

Samenwerking in teams? Net zo lastig als belangrijk!

Waar gaat dit boek over?

  • Het boek rekent af met tal van gangbare vanzelfsprekendheden over teams (zie * voor het kader hierboven) en neemt je stap voor stap mee op reis door de fascinerende realiteit van het nieuwe samenwerken.
  • Teaming is stiekem ons leven ingeslopen en dit boek helpt je om daarop in te spelen.
  • Boordevol met unieke cases (Red Bull Racing, het Formule 1-team achter Max Verstappen, het Amerikaanse leger, de ontwikkeling van het coronavaccin, een onbekende (maar wél ’s werelds grootste) Chinese witgoedfabrikant en de meest succesvolle wielerploeg van 2022 Jumbo-Visma).
  • Onderbouwd onder meer door interviews met meer dan 150 (!) vooraanstaande en spraakmakende denkers en -doeners uit wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs, overheid, entertainment & media en topsport die de auteurs sinds 2017 hebben afgenomen. Bijzonder is ook de manier waarop de auteurs delen wat zij geleerd hebben in die interviews.
  • Voor degenen die praktisch met teaming aan de gang willen gaan, bevat het boek bovendien ook een toolkit (deel 2) met daarin praktische werkvormen, tools en skills waarmee je direct aan de slag kunt gaan
  • Het boek bevat een voorwoord van Harvard-professor Amy Edmondson (benoemd tot meest invloedrijke denker van dit moment) en een nawoord van Rob Cross (vooraanstaand expert op het gebied van samenwerken in netwerken).

Algemene informatie

Titel: Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken

Auteurs: Hans van der Loo en Patrick Davidson

Prijs: € 42,95 (incl. btw)

ISBN 9789462157835

Meer informatie en bestellingen

Je kunt het boek Teaming, de nieuwe realiteit van samenwerken van auteurs Hans van der Loo en Patrick Davidson bestellen in je favoriete boekhandel of online via Managementboek.nl, bol.com, businezz.nl en Vakmedianet Shop.

 

Recommended Posts