Post Corona: from crisis to opportunity | boekbespreking

Post Corona: from crisis to opportunity | boekbespreking

Vraag je je ook wat de corona-crisis voor je organisatie betekent? Wil je aan de slag met visie en strategie? Lees dan binnenkort op deze plek de boekbespreking van Scott Galloway’s nieuwe boek ‘Post Corona: from crisis to opportunity‘.

Scott Galloway - Post Corona - book review

Scott Galloway – Post Corona – book review

 

Doen is de beste manier van doordenken

Galloway bespreekt een van mijn favoriete speeches van een jaar om gauw te vergeten. Dr. Mike Ryan van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei het volgende (zie ook de video hieronder):

“If you need to be right before you move – you will never win. Perfection is the enemy of the good when it comes to emergency management. Speed trumps perfection, and the problem in society we have at the moment is everyone is afraid of making a mistake – everyone is afraid of the consequence of error. But the greatest error is not to move. The greatest error is to be paralyzed by the fear of failure” –

World Health Organization health emergencies programme executive director Dr. Mike Ryan

Over Scott Galloway

Ik maakte kennis met Scott Galloway via een interview dat hij gaf aan Kara Swisher in haar podcast. Galloway is een eigenwijze strateeg die de tijdgeest goed aanvoelt en regelmatig voorspellingen doet, waarvan ik later denk ‘had ik maar geluisterd. Samen met Swisher maakte Galloway de podcast Pivot, waar ik graag naar luisterde.

Eerder omschreef ik Galloway als een soort Prem Radakishun op speed. Galloway is scherp in zijn observaties maar kan enorm afdwalen. Naast zijn colleges aan New York Stern University runt hij zijn eigen bureau en runt hij  een blog die de moeite waard is (“No mercy, no malice”). Verder maakt hij zelf ook nog de Prof G podcast en heeft hij nu drie boeken op naam , waarvan ik er twee las.

In 2017 publiceerde hij The Four, een vermakelijk boek over de grote techbedrijven (Amazon, Apple, Facebook en Google). Post Corona is een geslaagd voorbeeld van een boek dat snel wil inspelen op de tijdgeest. Lezen is de moeite waard, vooral voor eind 2021. Je leest op papier niet alleen terug hoe Galloway denkt maar je hoort hem soms ook spreken. Dat komt waarschijnlijk omdat hij zijn boeken op die manier maakt: het zou me niet verbazen indien zijn colleges, lectures en rants door anderen worden opgeschreven voor hem. Als dat ervoor zorgt dat wij het kunnen lezen, dan lijkt me dat een prima deal.

The Four - Scott Galloway

The Four – Scott Galloway

Post Corona - Scott Galloway

Post Corona – Scott Galloway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Patrick Davidson

Patrick Davidson is oprichter van betterday, een vernieuwend adviesbureau dat opdrachtgevers, zoals Heineken, Vodafone, Stedin en De Nederlandsche Bank, helpt bij vraagstukken als het ontwikkelen van een toekomstvisie, het vertalen van visie en strategie naar gerichte actie en het ontwikkelen van positieve teams. Zijn volgende boek gaat over teaming (“teamwork on the fly”).

Recommended Posts