Hoe blijf je ook op afstand in verbinding en goed presteren?

Hoe blijf je ook op afstand in verbinding en goed presteren?

Ruim tien jaar geleden werd ik vader. Een prachtige periode die veel energie gaf. Maar ook een periode waarin ik mijn grenzen ontdekte. En opnieuw moest bedenken hoe ik het verschil kon maken voor mijn collega’s en de klant. Het begon dus met een ontdekking. Namelijk dat ik niet op drie plekken tegelijk kon zijn.

Nu zul je denken, dat is logisch. Niemand kan op meer dan een plek tegelijk zijn. Maar ik moest er kennelijk eerst tegenaan lopen. Probleem was namelijk dat we op drie plaatsen tegelijkertijd het wiel wilden uitvinden. De nood was hoog. Voor de klant was het echt erop of eronder.

Die noodzaak leidde tot een oplossing die uiterst effectief bleek. Ik koos ervoor om voor mezelf het reizen te beperken voor mezelf. En tegelijkertijd meer ruimte te geven aan mijn projectmanagers. We ontwikkelden een nieuw ritme waarin ik toch elke dag precies wist hoe het ervoor stond. Daardoor kon ik loslaten.  En een ritme waardoor mijn mensen zich meer eigenaar voelden. De oplossing? Elke dag belde ik vijf minuten met elke projectmanager. En die vijf minuten, langer duurde het niet, liepen volgens een strak plan. Zo had ik in een half uur, ik had inderdaad zes projecten te managen en dat was vier teveel voor mijn skillset, genoeg om iedereen te spreken.

Voor de klant was het erop of eronder

Vaste structuur, vaste duur

Elk gesprek kende drie onderdelen, zoals je ziet in het canvas:

  1. Check-in: hoe gaat het?
  2. Inzoomen op een onderwerp dat je bezig houdt
  3. Check-out: wat ga jij doen en hoe kan ik je helpen?

De Check-in is belangrijk want die zet de toon. Je vraagt letterlijk: duim omhoog of duim omlaag?

Vervolgens zoomt de projectleider in op de door hem/haar gekozen onderwerpen. Niet teveel onderwerpen want je wil inzoomen. En je hebt maar vijf minuten. Bovendien spreek je elkaar morgen ook weer.

Tot slot benoemt de projectleider of coachee wat hij/zij gaat doen. En hoe jij daarbij kan helpen.

Elke dag 5 minuten canvas - op afstand leiding geven

Elke dag 5 minuten canvas – op afstand leiding geven

 

Meteen impact

Wat bleek? Door elke dag weer diezelfde structuur te hanteren, gingen de projectleiders veel meer hun eigen visie ontwikkelen. En wisten ze precies wat ik verwachtte maar werden ze zelf eigenaar van hun project. En zo kon ik toch nog elke dag in Drachten, Capelle, Apeldoorn en andere plekken zijn! Het programma pakte enorm goed uit en het bedrijf transformeerde van structureel verlieslatend tot een winstgevende organisatie die zich tegenwoordig zelfs tv-commercials kan veroorloven.

Het leuke is dat er ook onder de projectleiders weer nieuwe werkvormen ontstonden. Daarover een volgende keer meer. Veel plezier met toepassen van dit format. Download het en pas het vooral aan waar je wil.

Op afstand kun je ook in verbinding blijven

 

Over Patrick Davidson

Patrick Davidson schreef samen met Hans van der Loo onder meer de bestsellers Werkvuur en Musk Mania. Dit laatste boek is in meer dan vijfentwintig landen uitgebracht en verscheen in 7 talen.

Davidson, oprichter van het bureau betterday, helpt teams en organisaties om op eigen kracht meer te presteren en de toekomst naar voren te halen.

Websites: www.betterday.nl (begeleiding bij verandering) en www.patrickdavidson.nl (lezingen, dagvoorzitter).

 

Download het ‘Elke dag 5 minuten-canvas’

 

 

 

Recommended Posts