Wat zijn Liberating Structures?

Wat zijn Liberating Structures?

Volgens Keith McCandless, een van de bedenkers, zijn het microstructuren. Met micro doelt hij allereerst op de interacties tussen mensen en teams op de werkvloer. En hoe dit georganiseerd is. Want dat beïnvloedt hoe je samenwerkt en communiceert. En hoe sessies (workshops, vergaderingen, stand ups etc.) verlopen. Daarnaast geeft hij ermee aan dat het om kleine veranderingen gaat die je zelf in gang kunt zetten.

McCandless ziet het als een manier om een grote uitdaging bijvoorbeeld altijd te bekijken door de ogen van mensen met verschillende ervaringen. En om deze uitdaging, gebruikmakend van de diversiteit, gezamenlijk op te pakken.

Ook kun je het zien als energieke werkvormen waarmee grote groepen in korte tijd resultaten boeken.

 

Een overzicht van liberating structures

Hieronder vind je een overzicht van de werkvormen. Door op het plaatje te clicken kom je op de site van de bedenkers terecht. Daar vind je enorm veel materialen uit de praktijk. Een aanrader. Binnenkort meer over de werkvormen zoals wij deze zelf toepassen. Dat komt ook aan bod in ons volgende boek Positieve teams.

Overview of Liberating Structures. See also http://www.liberatingstructures.com/ls-menu

Overview of Liberating Structures.

Liberating structures: waar komt het begrip vandaan?

In deze video vertellen de bedenkers, Henri Lipmanowicz en Keith McCandless, over de achtergrond.

 

Verder lezen?

The Surprising Power of Liberating Structures - Book coverHenri Lipmanowicz en Keith McCandless beschreven hun visie en werkvormen in detail in het boek ‘The Surprising Power of Liberating Structures’. Een aanrader.

Recommended Posts