Leadership in Transition

VIDEO-INTERVIEW | OuiShare Fest 2015, Parijs

Analyst Martijn Arets interviewt de oprichters van betterday Hans van der Loo (@hansvanderloo) en Patrick Davidson (@davidsonbetter) vrijdagmiddag 22 mei, aan het einde van het OuiShare Fest 2015 in Parijs. Via deze link kun je het interview zien.

Gezamenlijk nemen ze hun indrukken door van drie energieke dagen waarin sprekers van alle continenten hun visies deelden over de collaborative economy, hier vooral bekend als de deeleconomie. Een domein waar Martijn zich de laatste anderhalf jaar in heeft gespecialiseerd via zijn Crowd Expedition. Voor deze expeditie reist Martijn over diverse continenten en interviewde hij al meer dan 150 leiders uit de nieuwe economie.

Hans genoot tijdens OuiShare Fest 2015 van de energie en de prikkelende lezingen maar ziet in een volgende editie graag meer aandacht voor gedrag. “De organisatie koos dit jaar als thema ‘Lost in Transition’ en dat dekt voor mij niet helemaal de lading van de ontwikkelingen die ik om me heen zie. Voor veel mensen is het namelijk wél duidelijk wat er moet gebeuren. Dat zijn vooral de visionaire ondernemers. Oude organisatiestructuren voldoen niet langer evenals de manieren waarop we samenwerken. Als het aan ons ligt, dan heet het thema volgend jaar leadership in transition.”

Mocht je de lessons learned van Patrick na drie dagen OuiShare Fest 2015, willen lezen, dan kun je deze terugvinden in de blogsectie. Daarin spreekt hij onder meer over de lezingen van Robin Chase (oprichter Zipcars en schrijfster van het boek Peers Inc), Fredric Laloux, Ronald van den Hoff (Seats2Meet) en activist Jeremy Heimans.

Recent Posts